Best

Dader ‘rent al schietend weg’ na moord beachclub

06 november 2017Leestijd: 2 minuten

Bij een schietpartij in het Brabantse Best is zondagavond een 33-jarige man om het leven gekomen. Hij werd in zijn hoofd geschoten op het parkeerterrein van Beachclub Sunrise, waar op dat moment een groot feest aan de gang was.

Van de dader ontbreekt nog elk spoor, meldt de politie.

De politie heeft zo’n twintig rechercheurs op de zaak gezet. Ook zijn er al meerdere getuigen gehoord. Eveneens worden de bewakingsbeelden bekeken. Wat zich precies afspeelde op de parkeerplaats, is niet helemaal duidelijk. De politie houdt alle opties open.

Agent heeft het slachtoffer nog gereanimeerd

Na de schietpartij was er op het parkeerterrein een grimmige en agressieve sfeer, meldden ooggetuigen aan Omroep Brabant. Zo’n 150 mensen die zich hadden verzameld bij de beachclub, ‘maakten het de politie lastig om het plaats delict af te zetten,’ aldus een politiewoordvoerder tegen de lokale omroep. Het 33-jarige slachtoffer uit ‘s-Hertogenbosch werd op het parkeerterrein van Beachclub Sunrise in het hoofd geschoten. Een agent heeft de man nog samen met een medewerker van de beachclub gereanimeerd. Hij overleed in een ziekenhuis in Tilburg. Ook viel er een gewonde. Het gaat om een 34-jarige man, eveneens uit ‘s-Hertogenbosch. Hij is naar het ziekenhuis in Eindhoven gebracht.

In de club was op het moment dat er werd geschoten een salsafeest gaande. Eigenaar van Beachclub Sunrise, Jochem van Pelt, was zelf ook aanwezig op het feest. Volgens hem waren bezoekers van het salsafeest bij de schietpartij betrokken.

‘Er was voor andere mensen geen reden om zich op dat tijdstip hier te begeven,’ zegt Van Pelt volgens de krant BN De Stem. Dj Hugien de Lanoy, die draaide op het feest Salsa Breeze, was juist op weg naar de parkeerplaats toen hij de schoten hoorde. ‘Ik wist later pas dat het geweerschoten waren. Mensen liepen geschrokken terug vanaf de parkeerplaats. Toen ik in die richting keek, zag ik een man als schietend wegrennen. De schoten, de paniek, er gebeurde van alles tegelijk. Heel heftig.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.