Limburg

Busdiensten Brunssum plat na bekogeling met stenen

15 november 2017Leestijd: 1 minuut

De politie gaat extra surveilleren in het Limburgse Brunssum om een eind te maken aan het bekogelen van lijnbussen van Arriva. Zondag- en dinsdagavond werden telkens twee bussen met stenen bestookt. Hierbij raakte één passagier gewond.

Het slachtoffer moest dinsdagavond worden afgevoerd naar het ziekenhuis toen hij een steen tegen zijn hoofd kreeg. Ook werden ramen van de bussen vernield.

Arriva staakte de busdiensten door Brunssum dinsdagavond omdat ze de veiligheid van passagiers en medewerkers niet kon garanderen. Na overleg tussen burgemeester, politie en vervoerder besloot Arriva om woensdagavond wel te rijden, waarbij de politie extra scherp toezicht houdt. Ook zullen in de avonduren stadswachten nadrukkelijk aanwezig zijn, liet een woordvoerder van de gemeente weten.

Daders sloegen steeds op andere locaties toe

Een woordvoerder van de politie kon niet zeggen of er een verband tussen de vernielingen bestaat. Dat wordt onderzocht. De daders sloegen steeds op andere plekken in Brunssum toe.

De politie is inmiddels begonnen met buurtonderzoek op de plekken waar stenen werden gegooid. Ook worden camerabeelden bekeken en getuigen gehoord. De politie heeft nog geen idee wie er achter de vernielingen zit.

Burgemeester Luc Winants van Brunssum neemt de incidenten hoog op. ‘Zwichten voor geweld is voor ons niet acceptabel,’ laat hij via zijn woordvoerder weten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.