Politiek

Wilders neemt het op voor Rusland in onthullend interview

22 november 2017

Geert Wilders (PVV) neemt het op voor Rusland. In een interview met Elsevier Weekblad dat woensdag verschijnt, zegt hij ‘tegenwicht te willen bieden aan de hysterische russofobie die her en der heerst’.

Wilders wil volgend jaar een bezoek brengen aan Moskou om in het Russische parlement, de Doema, uit te leggen dat niet iedereen in Nederland afkerig is van de Russen.

Lees hier het volledige interview met brisante uitspraken van de PVV-leider: Wilders zoekt toenadering tot Rusland

 

Vorige week was de PVV-leider te gast op de ambassade van de Russische Federatie in Den Haag, waar hij een onderhoud had met ambassadeur Alexander Shulgin. In overleg met de ambassade wordt een reisprogramma voor hem opgesteld.

Wilders ziet Rusland ‘ook’ als bondgenoot

Elsevier Weekblad sprak met Wilders voorafgaand aan dat bezoek en na afloop. Wilders legt in het interview uit waarom hij Rusland ‘ook’ als bondgenoot ziet. Hij heeft op een aantal punten kritiek op het land, maar legt ook uit waarom hij geen hekel heeft aan de Russen en welke gedeelde belangen hij ziet tussen Rusland en Nederland. Wilders hekelt Alexander Pechtold (D66) en andere politici die politieke spelletjes zouden spelen door ‘valse vijandbeelden’ aan te wakkeren.

‘Als het gaat om patriottisme, kunnen wij nog veel van de Russen leren,’ zegt Wilders in Elsevier Weekblad. Hij gaat uitgebreid in op de vraag of hij – net als Marine Le Pen van het Front National in Frankrijk – leningen of giften vanuit Rusland zou accepteren. Wilders: ‘Ik accepteer geen leningen en geen giften uit Rusland.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.