OM: Bart C. pleegde ontucht met zeker 6 meisjes

01 november 2017Leestijd: 1 minuut
Exterieur Partou Kinderopvang - ANP

Bart C., de verdachte in de ontuchtzaak op een buitenschoolse opvang in De Bilt, zou ontucht met zes jonge meisjes hebben gepleegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

Het OM kan niet vertellen hoe oud de kinderen zijn.

De man moet dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting, omdat het onderzoek naar de 27-jarige medewerker van de buitenschoolse opvang nog loopt.

Onzedelijke handelingen

C. wordt ervan verdacht tussen 1 januari 2016 en 8 augustus 2017 zes kinderen te hebben gedwongen onzedelijke handelingen bij hem te verrichten. Hij wordt ook verdacht van het tonen van zijn geslachtsdeel aan een zevende kind.

De man werd in augustus aangehouden toen twee kinderen uit hetzelfde gezin  hun ouders over de ontucht vertelden. C. werd ontboden op het hoofdkantoor van de opvang en bevestigde de beschuldigingen. Na zijn arrestatie meldden nog meer ouders zich bij de zedenrecherche en werden er vier nieuwe aangiften gedaan.

Man was zeer geliefd

Het bericht kwam voor veel ouders uit De Bilt als een schok. De man, die op de sportopvang werkte, was bij velen erg geliefd. Hij had tot dat moment alleen goede beoordelingen.

Kort na zijn arrestatie deed de verdachte een zelfmoordpoging in zijn cel in Almere en belandde in het ziekenhuis.