#Rutte III Premium Corner

Regeerakkoord niet de liefdesbaby smoorverliefd stel

11 oktober 2017

Met terugwerkende kracht leest het Regeerakkoord van het tweede kabinet-Rutte (2012-2017) als een soort hartstochtelijke liefdesverklaring van de twee pijlers van dat kabinet: Mark Rutte (VVD) en Diederik Samsom (PvdA). ‘VVD en PvdA delen een onverwoestbaar geloof in de toekomst’ – kijk, dat is een eerste zin waarmee je kunt aankomen als je eindelijk bent uitgeformeerd en samen begint aan de onzekere overtocht naar de volgende verkiezingen die een nieuw kabinet is. Een soort: ‘Ja, wij willen!’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.