Criminaliteit

Politie voorkomt kaping helikopter bij ontsnapping in Limburg

11 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

Een klopjacht van de politie in Limburg eindigde vandaag met een dodelijk slachtoffer. De man werd door de politie doodgeschoten. Hiermee werd een kaping van een helikopter voorkomen.

Dat onthulde de politie vanavond. De man die moest worden bevrijd, was veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens de politie wilden criminelen in Limburg een helikopter kapen om de gedetineerde te bevrijden uit de zwaarbewaakte gevangenis in Roermond.

Een arrestatieteam schoot na een klopjacht in het dorpje Roosteren een verdachte dood. Ook zijn er drie andere verdachten opgepakt. Dat zegt een woordvoerder van de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam. Afgezien van hun advocaat mogen ze geen contact met de buitenwereld hebben.

Automatisch wapen

Een van de verdachten gooide op de vlucht een tas weg waarin onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten. De politie is nog op zoek naar een aantal andere verdachten. Net als het opgepakte drietal zijn zij bij politie en justitie bekend vanwege ‘hun relatie met de Amsterdamse onderwereld’.

Hoeveel verdachten nog voortvluchtig zijn is nog onbekend. Wel zei recherchechef Olivier Dutilh dat hun identiteit bekend is bij de politie. De politie heeft niet bekendgemaakt wie de crimineel is voor wie het ontsnappingsplan was beraamd.

De opgepakte mannen hadden volgens de politiechef ‘diverse goederen’ bij zich die ze wilden gebruiken bij de ontsnappingspoging. Over de aard van deze goederen gaf Dulith niets prijs.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.