Politiek

Columnist Annabel Nanninga wordt FvD-lijsttrekker in Amsterdam

22 oktober 2017Leestijd: 2 minuten

Journalist Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FvD) in Amsterdam. Ze zal de lijst aanvoeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

In haar laatste column op ThePostOnline licht ze haar beslissing toe. Nanninga, bekend om haar felle mening over met name de islam, schrijft dat er een gevoel van zinloosheid in haar werk als journalist en opiniemaker is geslopen. Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet zou haar op exact het juiste moment hebben gebeld.

‘Amsterdamse branie’

‘Het moment is daar. Politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde. En dat kan zonder partij-drone met meel in de mond te worden, we zijn de PvdA niet immers. Dat kan prima op idealen, democratische waarden en een scheutje Amsterdamse branie,’ aldus Nanninga.

Eerder in Elsevier Weekblad

De methode-Baudet: eendagsvlieg of blijvertje?

Publicist Yernaz Ramautarsing en voormalig VVD-Tweede Kamerlid Anton van Schijndel staan op plek twee en drie van de FvD-lijst in Amsterdam.

Baudet zelf zegt over zijn nieuwe Amsterdamse lijsttrekker tegenover TPO: ‘Ik ben al jaren fan van Annabel Nanninga. Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet. Dat zij nu Forum voor Democratie komt versterken, is als een droom die uitkomt.’ De partij verwacht bij de raadsverkiezingen minimaal zes zetels te behalen, zo staat op de website van de partij.

Erpacht, huizen, en burgemeester

Wat betreft de standpunten in Amsterdam, wil Forum voor Democratie zich daar onder meer inzetten voor het afschaffen van de erfpacht, ‘betaalbare woningen’ voor middenklassers, en een direct gekozen burgemeester.

Amsterdam is, op dit moment, de enige gemeente waar de partij zelfstandig lokaal meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Rotterdam is de partij een samenwerking aangegaan met Leefbaar Rotterdam. Die alliantie moet lokaal een buffer vormen tegen de PVV, die in Rotterdam voor het eerst meedoet aan de raadsverkiezingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.