Anne Faber

Extra beveiliging Altrecht Aventurijn na nieuw incident

16 oktober 2017

De forensisch psychiatrische afdeling Altrecht Aventurijn in Den Dolder, waar Michael P. verbleef, schroeft de beveiliging verder op. Dat zou zijn gebeurd na een nieuw incident bij de afdeling.

Afgelopen donderdag zou op het terrein van de instelling een vrouw achterna zijn gezeten door een man, schrijft NRC Handelsblad.

Voorbijganger greep in

De instelling onderzoekt wat er precies is gebeurd en of een cliënt erbij was betrokken. Het incident zou zijn gebeurd ter hoogte van de afdeling waar P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber (25) uit Utrecht, zat totdat hij werd opgepakt. Het liep dit keer goed af omdat een voorbijganger die op het terrein woont, ingreep.

Aventurijn heeft na het incident besloten dat vanaf nu 24 uur per dag beveiligers op het terrein aanwezig zijn. Aventurijn heeft volgens de krant al langere tijd buurtcoaches als ‘aanspreekpunten’ in dienst. De politie wilde zondag nog niet ingaan op vragen over de melding, maar hield het erop dat de kwestie de aandacht van de politie heeft.

Gemeente Zeist neemt extra maatregelen

Dit weekeinde werd al bekend dat de gemeente Zeist maatregelen neemt rond Altrecht Aventurijn.  De politie gaat meer surveilleren en het wijkteam is de komende drie weken ‘beter zichtbaar en beschikbaar’, schrijft de gemeente op zijn website. Het is een reactie op de onrust bij omwonenden, die klagen over het gebrek  aan toezicht bij de kliniek. Maar ook op nationaal niveau is de verontwaardiging groot. Na de arrestatie van Michael P. in de zaak Anne Faber afgelopen maandag, de details die daarop volgden en de uiteindelijke vondst van haar lichaam, werd een petitie gestart om onderzoek te doen naar het ‘falende rechtssysteem in de zaak van Micheal P.’ Die haalde vrijdagnacht al meer dan 300.000 handtekeningen binnen.

P., een veroordeelde verkrachter, zat in Den Dolder ter voorbereiding op zijn terugkeer in de maatschappij. Eerder zat hij in de gevangenis in Vught. De verhalen die rondgaan over Altrecht Aventurijn schetsen een ontluisterend beeld van de kliniek in Den Dolder: zo zou P. een seksuele relatie hebben gehad met zijn begeleidster, bezwangerde hij een medepatiënt, en vertellen patiënten hoe gemakkelijk het is om daar aan drugs te komen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.