Hoger beroep

Doorgesnoven doodrijder A2 krijgt jaar erbij

31 oktober 2017

Neil van der L., die twee jaar geleden een dodelijk ongeval veroorzaakte op de snelweg A2 bij Maarssen, is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar cel.

Ook mag de 48-jarige Van der L. uit Amsterdam na zijn straf 5,5 jaar geen auto rijden, meldt RTV Utrecht.

Openbaar Ministerie ging in beroep

Het gerechtshof kiest voor een hogere straf, omdat er meer rekening moet worden gehouden met de gevolgen voor de slachtoffers. Eerder veroordeelde de rechter hem nog tot drie jaar, maar het Openbaar Ministerie ging in beroep en eiste zes jaar cel. Het zijn er dus vier geworden. Van der L. raasde eind december 2015 met 237 kilometer per uur over de A2.

Hij bleek onder invloed van onder meer de drugs speed en cannabis. Hij zou door gebruik hiervan psychotisch zijn geweest. Slachtoffer van de doorgesnoven doodrijder werd het gezin van Ricardo van Jaarsveld. De vader vond de dood. Twee kinderen van Ricardo zijn voor het leven gehandicapt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.