Dit zijn alle nieuwe staatssecretarissen

20 oktober 2017Leestijd: 2 minuten
Formatie op de Kneuterdijk. Foto:ANP

Het wordt steeds duidelijker wie er 26 oktober op het bordes staan.  Dit zijn de namen van alle staatssecretarissen.

De VVD zal voor het kabinet drie staatssecretarissen leveren. D66 en CDA twee en ChristenUnie één. Elsevier Weekblad maakt een overzicht:

Binnenlandse Zaken Raymond Knops (CDA) – Sinds 2005 (met twee korte onderbrekingen) lid van de Tweede Kamer. der Staten-Generaal. Daarvoor gemeenteraadslid en wethouder in de Limburgse gemeente Horst aan de Maas.

Immigratie Mark Harbers (VVD) – Sinds 1 december 2009 lid van de Tweede Kamer. Eerder wethouder van economie, haven en milieu van de gemeente Rotterdam.

 

 

 

Sociale Zaken Tamara van Ark (VVD) – Sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer. Daar woordvoerder emancipatiebeleid, algemene wet gelijke behandeling, mantelzorg, vrijwilligersbeleid en arbeid en zorg.

Defensie Barbara Visser (VVD) – Lid van de Tweede Kamer namens de VVD sinds 20 september 2012. Daarvoor wethouder in de gemeente Zaanstad.

 

 

 

Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) – Sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer. Ze werkte eerder bij de gemeente Waterland en als jurist bij de Inspectie Milieuhygiëne. Verloor in 2012 de strijd om het leiderschap van het CDA, van Sybrand Buma.

VWS Paul Blokhuis (CU) – Sinds 2006 wethouder in de gemeente Apeldoorn. Hij was in 2003 en 2004 Statenlid in de provincie Gelderland.

 

 

 

Financiën Menno Snel (D66) – Werkte onder meer als bewindvoerder van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij is momenteel voorzitter van de directie van De Nederlandse Waterschapsbank.

 

Infrastructuur en Waterstaat Stientje Van Veldhoven (D66). Van Veldhoven is Tweede Kamerlid sinds 2010.  Sinds het begin van deze eeuw werkte ze afwisselend op ministeries in Den Haag en in Brussel, bij de Europese Commissie en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging.

Lees hier alles over de verdeling van de ministersposten.