Weener Premium Corner

Treinreizigers wachten jaren op verbinding Duitsland

22 september 2017Leestijd: 3 minuten

Kapotgevaren spoorbrug bij Leer wordt vervangen, maar reiziger moet jaren geduld hebben.

Naarmate de stoptrein uit Groningen dichter bij de Duitse grens komt, worden de trein en het landschap leger. Stormachtige wind zwiept de regen tegen de coupéruiten. Enkele haltes verder, net over de grens bij Weener, verspert een geïmproviseerd stootblok de doorgang: einde van de lijn. De laatste passagiers – studenten met oordopjes in, enkele zakenreizigers en toeristen zeulend met koffers – stappen het gure weer in. Een pendelbus vervoert ze verder.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.