nederland Premium Corner

Rutte III: twee fundamenteel verschillende zielen

12 september 2017

Politieke geur

Over de HJ Schoo-lezing door CDA-leider Sybrand Buma op uitnodiging van Elsevier Weekblad is lang nagepraat. Links-liberaal Den Haag kon er niet over uit dat nu het CDA met onder meer D66 aan de formatietafel zit, Buma met een oerconservatief verhaal kwam. Maar ook de rechts-libe­ralere VVD moest wennen aan de ­filosofische verhandeling van Buma. De partijen van ‘leve het individu’ realiseerden zich opeens dat er ook partijen zijn die meer hechten aan de ‘gemeenschap’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.