Weekboek politiek Premium Corner

Formatie duurt 174 dagen: wordt record verbroken?

05 september 2017

Tegenvaller

Dat sociale partners het niet eens konden worden over een sociaal akkoord, was een dusdanige tegenvaller voor de onderhandelaars in de kabinetsformatie dat werkgevers en werknemers snel naar het Binnenhof werden geroepen. Over loondoorbetaling bij ziekte, zzp’ers, ontslagrecht en pensioenen worden de sociale partners het maar niet eens. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zagen zo een substantieel onderdeel voor hun Regeerakkoord sneven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.