Amsterdam

Huis Baudet opnieuw besmeurd, VVD stelt vragen

11 september 2017Leestijd: 2 minuten

De voordeur van het huis van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is opnieuw besmeurd met een nog onbekende substantie. De politie was zondagochtend ter plaatse bij zijn huis in Amsterdam.

‘Wij hebben daar onderzoek gedaan en onderzoeken nu wat precies de vervuiling is en wie dat heeft aangebracht,’ meldt de politie volgens De Telegraaf.

Een ‘traktatie’ achtergelaten in de brievenbus

Een politiewoordvoerder zegt dat er in elk geval aan de buitenkant ‘vervuiling is waargenomen’ en dat het nog ‘onduidelijk is of het ook naar binnen is gekomen’. Baudet bevestigt aan de krant dat de politie onderzoek deed bij zijn voordeur. Agenten namen met wattenstaafjes monsters van de deurmat.

Het zou gaan om een stinkende substantie. Baudets partij Forum voor Democratie zegt erop te rekenen dat de politie voortvarend met de zaak aan de slag gaat. Het is nog gissen naar de dader of daders, meldt de partij. Baudet zelf wil niet op het voorval ingaan.

De VVD in Amsterdam gaat raadsvragen stellen, laat de partij weten op Twitter. De partij wil dat burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) beveiligingsmaatregelen neemt bij Baudets huis.

Vorige week, in de nacht van woensdag op donderdag, werd de voordeur van Baudet ook al beklad, met roze verf. Het vandalisme werd geclaimd door een groep die zichzelf Radicaal Anarchistisch Feministisch Front noemt.

Via een bericht op de website Indymedia laat de groep weten dat ze een ‘traktatie’ hadden achtergelaten in de brievenbus van de voorman van FvD. ‘Gun Baudet en zijn trawanten geen rust,’ schrijven de anarchisten op het forum.

De methode-Baudet: eendagsvlieg of blijvertje >

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.