Politiek

Hiddema pleit voor ‘integratie tussen de lakens’

03 september 2017

‘De beste integratie vindt plaats door rassenvermenging,’ zegt Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie (FvD). Hij bepleit ‘integratie tussen de lakens’, alleen doen moslims daar volgens hem niet aan.

Hiddema is een voorstander van ‘rassenvermenging’, zegt hij in het radioprogramma De Overnachting van BNN/VARA.

Homeopathische verdunning

‘Als al die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes is er verder niks aan de hand. Dan heb je geen integratieclubjes en deskundigen meer nodig. Integratie onder de lakens, dat is toch prachtig?’

Eerder kwam FvD onder vuur te liggen vanwege een uitspraak van partijleider Thierry Baudet, die voor de verkiezingen waarschuwde voor de ‘homeopathische verdunning van de samenleving’. De maatschappij wordt volgens Baudet ‘geteisterd door zelfhaat die we proberen te ontstijgen door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. Zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen.’ Critici bestempelden de uitspraak als racistisch. Baudet verdedigde zich vervolgens door te zeggen dat hij doelde op de verdunning van de Nederlandse identiteit en waarden, en niet het ras.

Hiddema verweert zich tegen hetzelfde verwijt: ‘Ik heb de geslachtelijke vermenging bepleit. Is dat racistisch? Ik dacht het niet. Integendeel.’

Islam laat zich niet ‘bevrijen’

Volgens Hiddema zijn Italianen, Grieken en andere vroegere gastarbeiders op die manier opgegaan in de Nederlandse samenleving, maar werkt dit bij moslims niet zo. ‘Je hebt één categorie mensen die zich niet laat bevrijen. Dat is de islam. Die willen niet bevrijd worden. Die richten zich op hun geloof.’

Hiddema ergert zich aan journalisten van de publieke omroep, die volgens hem blijven herhalen dat FvD racistisch is. ‘Ik vind het fantastisch dat de schepper allemaal kleurtjes heeft gecreëerd met dito eigenschappen,’ aldus Hiddema.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.