nederland

Eindelijk: ook bestuurders naar Stadhouderskamer

13 september 2017

Kopstukken van gemeenten, provincies en waterschappen zijn donderdag te gast bij informateur Gerrit Zalm en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Ze zullen duidelijk maken wat er volgens hen in het Regeerakkoord van het kabinet-Rutte III moet, bevestigt de woordvoerder van het Bureau Kabinetsformatie desgevraagd tegenover Elsevier Weekblad.

Klaagzang van Aboutaleb

Vorige maand klaagden burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Rotterdam en waarnemend commissaris van de Koning van Drenthe Jozias van Aartsen (VVD) dat de decentrale overheden in de lange kabinetsformatie nog niet één keer naar hun mening waren gevraagd. Het was volgens hen de hoogste tijd dat dit gebeurde. De zogenoemde decentrale overheden geven pakweg eenzesde van de Rijksbegroting uit.

De klaagzang van Aboutaleb en Van Aartsen heeft blijkbaar geholpen. Donderdag gaan zes bestuurders naar Den Haag.

Dat zijn de voorzitter van het Interprovinciaal Overleg Ank Bijleveld (CDA), zelf commissaris van de Koning in Overijssel, voorzitter Jan van Zanen (VVD) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, tevens burgemeester van Utrecht, en voorzitter Hans Oosters van de Unie van Waterschappen, zelf dijkgraaf Schieland en de Krimpenerwaard.  Deze kopstukken worden vergezeld door de directeuren dan wel secretarissen van genoemde organisaties.

Lacherigheid regeert: politiek gereduceerd tot een lolletje

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.