Beste studies

Dit is de leukste studentenstad van Nederland

15 augustus 2017

Studentensteden staan weer in het teken van introductieweken. Volgens de studenten zelf is Groningen de leukste studentenstad van Nederland. Zilver en brons zijn voor Nijmegen en Utrecht.

De steden waar ten minste duizend voltijdsstudenten studeren, zijn vergeleken op drie punten. Ten eerste telt de aantrekkelijkheid van de kroegen, clubs en restaurants. Om dit vast te stellen, maakte Elsevier Weekblad gebruik van het oordeel van studenten in de Nationale Studentenenquête (NSE) uit 2016 over de plaatselijke horeca.

In de NSE beoordeelden studenten ook de culturele hotspots in hun stad: het tweede punt waarop steden zijn vergeleken.

Studentdichtheid

Ten slotte is gekeken naar het percentage studenten op de totale bevolking. Steden met een hoge ‘studentdichtheid’ bieden doorgaans veel voorzieningen voor studenten en de kans is er groot dat je andere studenten ontmoet.
Groningen telt het hoogste percentage studenten. Bovendien zijn de studenten daar het meest tevreden over de horeca en de culturele voorzieningen.

De vergelijking van studentensteden is onderdeel van Beste studies 2016, het Elsevier-onderzoek dat studiekiezers nuttige informatie biedt over opleidingen in het hoger onderwijs. Binnenkort verschijnt een nieuwe editie van Beste studies.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.