‘Sekswethouder’ (CDA) vrijgesproken van ontucht

02 augustus 2017Leestijd: 2 minuten
Eeuwit K

Een voormalig CDA-wethouder in Gorinchem is vrijgesproken van ontucht met een meisje van zestien. Hij krijgt geen straf, hoewel het Openbaar Ministerie (OM) anderhalf jaar eiste tegen de oud-politicus.

Het gaat om voormalig wethouder Eeuwit K. uit Bleskensgraaf. K. had in het voorjaar van 2015 een aantal weken een seksuele relatie met een minderjarig meisje. De puber was toen zestien, en kende de wethouder van de kerk.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies op de nieuwssite van Elsevier Weekblad, meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrieven

‘Hartstikke verliefd’

Volgens de officier van justitie heeft K. (33) misbruik gemaakt van zijn positie en overwicht in de verhouding met het meisje. Het Openbaar Ministerie eiste dan ook een celstraf van anderhalf jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De rechter oordeelde vandaag dat uit het bewijs niet blijkt dat er sprake was van dwang. Ook zou K. zijn machtspositie niet hebben misbruikt

De CDA’er was ten tijde van de affaire fractievoorzitter van zijn partij. De politicus was indertijd ook getrouwd. De heimelijke relatie zou slechts een paar weken hebben geduurd. K. was naar eigen zeggen ‘hartstikke verliefd’ op haar.

Geheim

‘Voor mij was ze een volwassen vrouw. Ik heb spijt dat ik haar in mijn overspel heb betrokken,’ verklaarde hij in april, bij het begin van de strafzaak. Volgens K. was er zelfs sprake van wederzijdse liefde.

De relatie tussen K. en het meisje bleef geheim, totdat zij aangifte deed bij de politie, in 2016. Het is onduidelijk of het OM nog in hoger beroep gaat.