‘Kabinetscrisis afgewend, VVD en PvdA vinden oplossing’

30 augustus 2017Leestijd: 1 minuut
Rutte - bron:ANP

De crisis over de verhoging van de lerarensalarissen in het demissionaire kabinet lijkt te zijn afgewend. Volgens ingewijden hebben regeringspartijen VVD en PvdA een oplossing gevonden.

Er komt meer geld, maar hoeveel zal later blijken, schrijft RTL Nieuws. In de begroting voor 2018, die vandaag af moet zijn, wordt nog geen bedrag opgenomen voor hogere lerarensalarissen. Later komt het kabinet nog met een verklaring.

In een bijlage toegevoegd

De partijen hopen dat het bedrag voor Prinsjesdag, of zo snel mogelijk daarna, in een bijlage wordt toegevoegd. Asscher zou dus een inlegvelletje krijgen. De PvdA legde dinsdag voorstellen op tafel die vooral waren bedoeld om tijd te winnen. De formerende partijen zouden hierdoor meer tijd krijgen om te bedenken wat hun financiële plannen zijn.

De VVD kon zich hier naar verluidt niet in vinden en zou het belangrijkste voorstel van de PvdA hebben afgewezen. Eerder vandaag wilden de hoofdrolspelers nog weinig kwijt over de crisis. Halbe Zijlstra (VVD) liet na afloop van de eerste koortsachtige overlegronde weten dat het allemaal ‘buitengewoon moeilijk’ was, maar ook dat er misschien een oplossing in zicht is. Of dat gaat werken? ‘Dat moeten we nu bekijken.’