Arnhem

Wilders demonstreert tegen Marcouch als burgemeester

04 juli 2017Leestijd: 2 minuten

PVV-leider Geert Wilders laat zich negatief uit over voormalig PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch als nieuwe burgemeester van Arnhem. Wilders kondigt een protest aan bij het gemeentehuis van Arnhem tegen de benoeming van Marcouch.

Naast Wilders zelf, doen ook de Gelderse PVV-fractievoorzitter en Eerste Kamerlid Marjolein Faber en een aantal andere PVV’ers mee aan de demonstratie, zo is te lezen op Twitter.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘De heer Marcouch is fan van de islamofascistische moslimbroeder al-Qaradawi en wilde van Amsterdam Nieuw-West een islamitisch stadsdeel maken. De man die wél vindt dat agenten Turks of Arabisch moeten kunnen spreken én voorstander is van hoofddoekjes bij de politie, maar vindt dat PVV’ers niets bij de politie te zoeken hebben. Die man is straks de baas van de politie. Schandalig!’ aldus Wilders.

21 sollicitanten

Marcouch was van 2010 tot 2017 lid van de Tweede Kamer. Na de verkiezingen in maart kwam hij, na het enorme verlies van zijn partij, niet meer terug in de Kamer. Marcouch is gekozen uit 21 sollicitanten.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje sprak met alle kandidaten. Daarna werd met een vertrouwenscommissie gekeken welke kandidaten het meest geschikt waren. Daaruit kwamen Marcouch en nog een tweede kandidaat naar voren. De twee zijn voorgesteld aan de gemeenteraad van Arnhem, en die deed uiteindelijk een aanbeveling.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De bedoeling is dat Marcouch, die voor zijn Kamerlidmaatschap stadsdeelvoorzitter van de Amsterdamse wijk Slotervaart was, op 1 september aantreedt in Arnhem.

De aanbeveling van de Arnhemse gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet, als er geen bezwaren zijn, een voordracht aan koning Willem-Alexander, die vervolgens de benoeming bekrachtigt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.