Lopik

Teunis Z. bekent moord op zwangere vriendin Charlotte

20 juli 2017Leestijd: 2 minuten

Teunis Z. heeft bij de politie bekend dat hij zijn hoogzwangere vriendin Charlotte in Lopik heeft doodgestoken. Toen hij besefte wat hij had gedaan, probeerde hij zelfmoord te plegen.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil Z. voor dubbele moord of doodslag vervolgen, omdat hij zowel zijn vriendin als hun ongeboren kindje van het leven heeft beroofd. Christiaan Vingerling, de advocaat van Z., bevestigt tegenover dagblad AD dat zijn cliënt heeft bekend.

Geen moord, maar doodslag

Volgens de advocaat gaat het fysiek goed met Z., ‘maar mentaal heeft hij het zwaar nu hij beseft wat hij heeft gedaan’. In een verklaring zou Z. hebben gezegd dat hij de moord in een opwelling heeft gepleegd. Vingerling wil daarom dat zijn cliënt niet voor moord met voorbedachten rade, maar voor doodslag wordt berecht.

Na een klopjacht werd Z. dinsdag opgepakt. Hij was na zijn fatale daad op de vlucht geslagen. Hij werd aangetroffen in een bosschage bij het Utrechtse dorp Linschoten en gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De klopjacht nam een paar uur in beslag. Daarbij zette de politie vrijwel alle middelen in: een helikopter, paarden, speurhonden, de Mobiele Eenheid en een team onderhandelaars. Z. kon immers gewapend zijn. Aanvankelijk bestond het vermoeden dat Z. zich had verschanst in zijn huis, dus werd daar een arrestatieteam op af gestuurd. Maar hij bleek al te zijn gevlucht in zijn auto.

De avond ervoor had Z. een heftig conflict met zijn 34-jarige partner Charlotte. Op het erf van hun huis ontaardde de ruzie. De timmerman uit Lopik zou zijn hoogzwangere vriendin hebben neergestoken en liet haar hevig bloedend achter.

Ambulancepersoneel was snel ter plaatse, maar kon haar overlijden en dat van haar ongeboren kind niet voorkomen. Charlotte laat ook een dochtertje van vier achter. De vader van het kind zou al enige tijd geleden zijn overleden.

Mislukte zelfmoordpoging

Op Facebook schreef Teunis Z. eerder een morbide en warrig bericht. Daarin suggereerde hij dat zijn vriendin wilde voorkomen dat Z. een relatie zou opbouwen met het ongeboren kind. ‘Het begon zo leuk, eigen huisje bouwen, een superleuke vrouw ontmoeten met haar lieve dochter. Samen ons stulpje afbouwen, en dan in blijde verwachting van een kleine,’ schreef Teunis. ‘(…) maar als je vrouwtje je kleine wilt ontnemen en je het leven zuur maakt met alle leugens en je zwart maakt, gaat het fout.’ Tot slot schreef hij: ‘Hier sluit het boek.’ Volgens zijn advocaat ondernam hij vergeefs een zelfmoordpoging.

Het bericht is inmiddels van Facebook gehaald, vermoedelijk door familie of kennissen van de man, zegt de politie. ‘Z. zit in de cel. Hij heeft dus geen toegang tot internet.’

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.