Den Haag

Moslimpartij opent aanval op Ahmed Marcouch

06 juli 2017Leestijd: 2 minuten

De Haagse Partij van de Eenheid valt Ahmed Marcouch op een opmerkelijke manier aan. Fractievertegenwoordiger Arnoud van Doorn, voorheen gemeenteraadslid van de PVV, reageerde gepikeerd op de benoeming van Marcouch, beoogd burgemeester van Arnhem. Marcouch veroordeelt de aanval: walgelijk.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

Oud-Tweede Kamerlid Marcouch is geen vriend van de Partij van de Eenheid, vooral vanwege zijn felle afwijzing van de salafistische stroming binnen de islam. Marcouch vindt dat salafistische organisaties verboden moeten worden, zeer tegen de wens van de Partij van de Eenheid in. Van Doorn, die zich tot moslim bekeerde, spreekt van een hetze tegen salafistische organisaties.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Van Doorn publiceerde diverse tweets om zijn ongenoegen te uiten over de benoeming van Marcouch als burgemeester van Arnhem. De meest opmerkelijke daarvan was de tweet waarin Van Doorn zegt dat Marcouch eerder al solliciteerde om burgemeester van Den Haag te worden. Hij zou samen met Ronald Plasterk en Pauline Krikke bij de laatste drie hebben gezeten, aldus Van Doorn. Pauline Krikke werd uiteindelijk burgemeester van Den Haag.

Nikki Sterkenburg sprak vorig jaar met Arnoud van Doorn. Lees hier het interview terug: Bekeerde oud-PVV’er Van Doorn: ‘een stukje zendingswerk’

Overigens zat de Haagse oud-PVV’er niet in de benoemingscommissie, die de sollicitatieprocedure voor een burgemeester in vertrouwen moet behandelen. Het is dus niet duidelijk of Marcouch daadwerkelijk gesolliciteerd heeft voor de functie van burgemeester in Den Haag, maar door de suggestie te wekken, brengt Van Doorn hem in verlegenheid.

´Wandelgangen´

Van Doorn zegt de informatie te hebben opgevangen in de wandelgangen. Hiermee wekt hij de indruk dat de vertrouwenscommissie uit de school heeft geklapt. De vertrouwenscommissie, die moet toezien op de benoeming van de burgemeester van de Hofstad, wordt hiermee geen dienst bewezen.

Volgens Marcouch zijn de beweringen van Van Doorn gebaseerd op los zand. ‘Dit is een leugen,’ zegt hij tegen De Telegraaf, ‘Walgelijk dat hij zichzelf een hogere moraal toedicht. Hiermee ontmaskert hij zichzelf. Wat is zijn verhaal naar de kiezers nog waard?’

Ook Tunahan Kuzu, fractievoorzitter van DENK in de Tweede Kamer, vindt dat Marcouch niet de gedroomde kandidaat is voor de burgemeesterspost in Arnhem. Cynisch twittert hij: Knap werk van Ahmed Marcouch.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.