Amsterdam

Dubbele moord aan de Ceintuurbaan: wie is Pieter Hoovers?

18 juli 2017Leestijd: 2 minuten

In een pand aan de Amsterdamse Ceintuurbaan zijn maandagmiddag de lichamen aangetroffen van Pieter Hoovers en zijn Thaise vrouw Tae. De politie vermoedt dat zij slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Wat weten we over deze ogenschijnlijke dubbele moord?

Het stel was al twee dagen niet gezien en al die tijd onbereikbaar, schrijft Het Parool. Hun scooter stond een poosje onaangeroerd voor het pand. Daarop sloeg Hoovers’ familie alarm.

Kroketten, frikadellen en broodjes pindakaas

Rond 13.30 uur maandagmiddag troffen agenten Hoovers (54) en zijn Thaise vrouw Tae (32) levenloos aan op de tweede verdieping van hun huis in de Amsterdamse wijk de Pijp. De politie vermoedt al snel dat de twee om het leven zijn gebracht. Drie rechercheurs zijn op de zaak gezet. De politie roept getuigen op zich te melden als zij meer weten.

Meer lezen over misdaad?
De Baarnse moordzaak is altijd een mysterie gebleven, schreef Gerlof Leistra na de dood van een van de ‘bloedbroeders’>

Hoe en waarom het stel precies is vermoord, is nog onduidelijk. Hoovers en zijn vrouw zouden pas een paar maanden verblijven in de hoofdstad. Vorige week vierde hij nog vakantie op Ibiza. Duidelijk is dat de Amsterdammer in het Thaise Pattaya sinds 2002 een Hollands eetcafé met de naam ‘Hoek van Holland’ bezat. In de prostitutiebuurt – waar veel westerse mannen komen voor seks – verkocht hij volgens Het Parool kroketten, frikadellen en broodjes pindakaas.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bekende in de vechtsportwereld

Hoovers was voor zijn vertrek naar Thailand een bekende in de vechtsportwereld. In het Aziatische land zou hij ook vechtsporters hebben getraind en toernooien hebben georganiseerd. In de jaren negentig was Hoovers een van de oprichters achter veelbezochte housefeesten, maar zijn zakelijke activiteiten zouden niet goed zijn afgelopen: Hoovers zou naar Thailand zijn afgereisd nadat schuldeisers jacht op hem maakten, aldus Het Parool.

De komende tijd moet hier meer duidelijkheid over komen. Dat geldt ook voor mogelijke contacten met de onderwereld. De Amsterdamse vechtsporter zou contact hebben gehad met de de Amsterdamse crimineel John Mieremet, schrijft De Telegraaf. Mieremet werd in 2005 geliquideerd in Pattaya. Volgens de krant werd Hoovers verdacht van betrokkenheid bij de gelukte aanslag op Mieremets leven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.