Arnhem

Arnhem wil Ahmed Marcouch (PvdA) als nieuwe burgemeester

03 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Ahmed Marcouch (PvdA) is maandag voorgedragen als nieuwe burgemeester van Arnhem. De 51-jarige Marcouch volgt Herman Kaiser (CDA) op, die zijn ambt om gezondheidsredenen moest neerleggen.

Sindsdien is Boele Staal (D66) waarnemend burgemeester in Arnhem.

21 sollicitanten

Marcouch was van 2010 tot 2017 lid van de Tweede Kamer. Na de verkiezingen in maart kwam hij, door het enorme verlies van zijn partij, niet meer in de Kamer terug. Marcouch is gekozen uit 21 sollicitanten, schrijft Omroep Gelderland. Commissaris van de Koning Clemens Cornielje voelde alle  kandidaten aan de tand.

Daarna werden samen met vertrouwenscommissie gekeken welke kandidaten het meest geschikt waren. Daaruit kwamen Marcouch en nog een andere naam naar voren. De twee zijn voorgesteld aan de gemeenteraad van Arnhem, en die heeft uiteindelijk een aanbeveling gedaan.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Voordracht aan de Koning

Het is de bedoeling dat Marcouch, die voor zijn Kamerlidmaatschap stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart was,  op 1 september aantreedt in Arnhem.

De aanbeveling van de Arnhemse gemeenteraad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken. Die doet, als er geen bezwaren zijn, een voordracht aan koning Willem-Alexander, die vervolgens de benoeming bekrachtigt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.