Terreur

Vrouwelijke terreurverdachte (18) opnieuw opgepakt

27 juni 2017

De politie heeft een achttienjarige vrouw uit Wanssum voor de tweede keer opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij terrorisme. De vrouw werd aangehouden door een arrestatieteam toen ze een moskee in Venray verliet.

Het gaat om een terreurverdachte die vorig jaar al werd vastgezet. Ze werd onder voorwaarden vrijgelaten. Vanwege het schenden van de voorwaarden is ze weer opgepakt, meldt het Openbaar Ministerie.

Strafbaar feit en mogelijke straf onbekend

De vrouw wordt verdacht van strafbare feiten die ze zou hebben gepleegd toen ze minderjarig was. Daarom kan de politie weinig kwijt over de arrestatie. Het is dan ook onbekend welke straf tegen haar is uitgesproken.

In de loop van de week wordt de vrouw voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt het OM.

Dinsdag wordt in de Kamer ook gesproken over een initiatiefwet om potentiële terroristen die geen strafbaar feit hebben gepleegd, preventief vast te zetten. Met dat voorstel kwam PVV-leider Geert Wilders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.