Radicale islam

Syrische asielzoeker opgepakt op verdenking van Terreur

29 juni 2017Leestijd: 1 minuut

In Brunssum is een 38-jarige asielzoeker uit Syrië aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf. Het gaat om een migrant met verblijfsstatus in Nederland.

Dat maakt het Openbaar Ministerie donderdag bekend. De asielzoeker is voorlopig vastgezet. De hechtenis wordt met twee weken verlengd.

Na een inval in de woning van de asielzoeker is beslag gelegd op zijn laptop, een aantal mobiele telefoons en een reeks documenten. Naar aanleiding van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst begon vorige week het onderzoek naar de verdachte.

Derde aanhouding in Limburg

Het gaat om de derde aanhouding in verband met terreur in twee weken in Limburg. In Venray werd een 18-jarige vrouw opgepakt bij haar vertrek uit een Marokkaanse moskee. Toen zij minderjarig was, zou ze betrokken zijn geweest bij een terroristisch misdrijf.

In Heerlen arresteerde de politie een man in verband met terreuronderzoek. Het OM onderstelt dat de 28-jarige man niet wordt verdacht van een terroristisch misdrijf.

Kamervragen van de PVV

Naar aanleiding van de arrestatie waarover donderdag werd bericht, heeft de PVV direct Kamervragen gesteld. De partij begrijpt niet dat de verdachte ‘kennelijk door de screening is gekomen’, omdat de asielzoeker een verblijfsvergunning heeft gekregen.

De PVV kwam recent overigens met een initiatiefwet om de veiligheidsdiensten de macht te geven individuen preventief op te sluiten die worden gevolgd in verband met onderzoek naar terrorisme.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.