Shirin Musa Premium Corner

Shirin Musa: ‘Vroegere ­feministen wentelen zich in subsidie’

30 juni 2017Leestijd: 6 minuten

Met tomeloze energie en prikkelende campagnes strijdt Shirin Musa tegen huwelijkse gevangenschap. Met succes, maar steun van de vrouwenbeweging blijft uit. ‘Vroegere ­feministen wentelen zich in subsidie.’

Het waren slechts vijftig posters die door Rotterdam hingen, maar zelfs in het buitenland waren ze nieuws. De Spaanse krant El Diario kopte: ‘Rotterdam behangen met interreligieuze paren.’ Onder de slogan: ‘In Nederland kies je je partner zelf’ was onder meer een moslima met hoofddoek te zien die een Joodse jongen zoende. Er was ook een poster met twee zoenende vrouwen, en eentje met een lichtgetint meisje dat een donkere jongen zoent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.