Terreur Premium Corner

De impact van terrorisme: na aanslag direct effect

23 juni 2017

‘Het reizen trotseert elke globale uitdaging,’ zegt Laurens van den Oever (42). Hij is de data-analist van ForwardKeys, een in de Spaanse stad Valencia gevestigd bedrijf dat de boe­kingen registreert van 180.000 reisagenten, touroperators en luchtvaart-maatschappijen. Dagelijks 14 tot 18 miljoen vliegtuigtickets.

De cijfers weerspiegelen alle belangrijke gebeurtenissen in de wereld. Van den Oever ziet na een terroristische aanslag meteen het effect op de stroom. Hij is de meteoroloog van het toerisme. Conflicten, spanningen, natuurgeweld tonen zich op zijn wereldkaarten als gebieden van hoge druk, depressies en windrichtingen. Mensen stoppen niet met reizen; hooguit passen ze hun bestemmingen aan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.