Criminaliteit Premium Corner

De burger als nieuwe politieman: gevaarlijk?

12 juni 2017Leestijd: 8 minuten

Buurtwachten op het platteland gaan steeds vaker zelf de georganiseerde misdaad te lijf, omdat de politie het laat afweten. Woninginbraken, drugscriminaliteit: burgers lossen het zelf wel op. Al leidt dat soms tot levensgevaarlijke situaties.

Het Smokkelaarspad langs de Glanerbeek is in duisternis gehuld. Twee breedgeschouderde mannen met portofoons en zaklampen lopen zwijgend hun ronde. Ze kijken om zich heen, achter hoge platanen en dicht struikgewas. Voorheen troffen ze hier vaak heroïne- en xtc-junks aan. Die lieten hun pillen en gebruikte spuiten overal rondslingeren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.