Formatie Premium Corner

ChristenUnie is ondanks vijf zetels toch gewichtig

27 juni 2017Leestijd: 3 minuten

ChristenUnie

Met vijf zetels is de ChristenUnie geen zwaarwegende partij in een toekomstig kabinet. Maar door het proces voorafgaand aan de ­coalitie-onderhandelingen kan de partij zich zelfbewuster opstellen dan het eigen gewicht rechtvaardigt. Vertrekkend informateur Herman Tjeenk Willink concludeerde immers na het afpellen van de haalbare politieke meerderheden dat er maar één haalbare coalitie is en dat is die van VVD, CDA, D66 met de ChristenUnie als juniorpartner.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.