Elsevier Weekblad

CDA-leider Sybrand Buma houdt negende HJ Schoo-lezing

16 juni 2017Leestijd: 1 minuut

De negende HJ Schoo-lezing wordt maandagavond 4 september 2017 gehouden door CDA-leider Sybrand Buma. De christendemocratische voorman zal in De Rode Hoed in Amsterdam spreken over een  nog nader te bepalen onderwerp.

Mr S. van Haersma Buma (1965) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

HJ Schoo-lezing: 4 september 2017 in de Rode Hoed, Amsterdam. Aanmelden kan hier

2017-01-12 14:13:52 DEN HAAG - Portret van Sybrand van Haersma Buma, fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA. ANP REMKO DE WAAL

Van Schippers tot Aboutaleb

Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door minister Edith Schippers. Eerdere sprekers waren onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

Buma is sinds oktober 2010 fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer en politiek leider van zijn partij. In 2012 en 2017 (6 zetels winst) was hij lijsttrekker. In 2017 publiceerde hij het boek Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek.

De lezing wordt gehouden in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam. Website: www.rodehoed.nl. Aanvang van de lezing om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur. Ticketprijs: 15 euro (inclusief tekstuitgave), abonnees van Elsevier Weekblad betalen 12,50 euro.

Aanmelden kan via deze link van One Business.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.