politiek

Forum en Leefbaar Rotterdam slaan de handen ineen

14 juni 2017Leestijd: 1 minuut

Forum voor Democratie van aanvoerder Thierry Baudet en Leefbaar Rotterdam van Joost Eerdmans slaan de handen ineen. De twee partijen op rechts zullen elkaar tijdens campagnes ondersteunen.

Dat laten Baudet en Eerdmans woensdag weten in De Telegraaf .

Alliantiemodel

Met dit alliantiemodel bundelen we de krachten,’ zegt Baudet. Volgens hem delen beide partijen dezelfde uitgangspunten en heeft Forum honderden leden in Rotterdam. ‘Die kunnen allemaal Leefbaar Rotterdam versterken,’ zegt hij.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

Het gaat hier niet om een reactie op het besluit van Geert Wilders om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, zegt Eerdmans. Wilders doet een gooi naar raadszetels in onder meer Rotterdam, maakte zijn partij de PVV bekend in april dit jaar.

Versnippering op rechts

‘Ik geloof niet in versnippering op rechts,’ zegt Eerdmans, ‘ik geloof in samenwerking.’ Maar de Leefbaar Rotterdam-voorman begrijpt niet helemaal waarom Wilders in Rotterdam wil meedoen: ‘Ik zou zeggen: kies een andere stad waar veel meer te doen is.’

Forum voor Democratie, dat ook met andere lokale partijen wil samenwerken, doet volgend jaar alleen in Amsterdam mee aan de raadsverkiezingen. Tijdens het debat van dinsdag over de mislukte onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks riep Baudet op om de PVV niet langer ‘kinderachtig’ uit te sluiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.