Sport Premium Corner

Wielrennen is niet langer een CDA-feestje

30 mei 2017

Oud-premier Dries van Agt (CDA) over wielrenner Wim van Est, de eerste Nederlandse geletruidrager in de Tour de France: ‘Sapristi, wat kon die geweldenaar rijden!’ Het was Van Agt ten voeten uit. Hij verliet soms ‘ziek’ de kabinetsformatie. De volgende dag stond zijn foto op alle voorpagina’s: de CDA-leider loste het startschot van een wielerkoers. Andere partijen wisten het weer: wielrennen is van het CDA.

De laatste jaren ligt dit toch wat anders. Nu het wielrennen weer in de lift zit en Limburger Tom Dumoulin als winnaar van de Ronde van Italië het enthousiasme aanwakkert, profileren ook andere partijen zich prima in die roze wolk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.