Sylvana Simons scoorde goed in Amsterdam, en wil daar nu de raad in

03 mei 2017Leestijd: 1 minuut
Simons wil niet naar Amsterdam verhuizen - Foto: ANP

Sylvana Simons geeft ondanks haar nederlaag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen nog niet op. Simons wil met haar beweging Artikel 1 een gooi doen naar een plek in de Amsterdamse gemeenteraad.

Amsterdam was een van de weinige plekken waar Simons tijdens de Tweede Kamerverkiezingen wel goed scoorde. Ze haalde daar 11.424 stemmen binnen.

Ledenvergadering beslist

Artikel 1-campagneleider Ian van der Kooye zegt dat de plannen om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam tijdens de komende ledenvergadering in mei worden besproken.

‘Het is niet aan Sylvana Simons om te beslissen of Artikel 1 gaat meedraaien in de Amsterdamse gemeenteraad. Daar gaan de leden over en die stemmen halverwege mei. Maar het is zeker aannemelijk dat we de gemeentepolitiek ingaan.’

Ook Simons zelf ziet het wel zitten: ‘De uitslag van de laatste verkiezingen geeft aan dat er in Amsterdam behoefte is aan het geluid van Artikel 1.’

Geen verhuisplannen

Maar er is een probleem voor Sylvana Simons. Ze woont namelijk in Ouder-Amstel, waardoor ze niet automatisch op de kieslijst van de stad Amsterdam kan staan. Simons zegt in Ouder-Amstel te willen blijven wonen. Dan bestaat er een goede kans dat de partij zonder haar verder gaat.

Ze laat dan ook weten niet zeker te zijn van haar eigen stappen binnen de gemeentepolitiek, waarin je volgens haar iemand nodig hebt ‘die heel goed is ingevoerd op gemeentelijk niveau’. Wel gaat ze meehelpen met campagnevoeren.