Islam

SGP-islamposter in de ban na ophef op social media

08 mei 2017Leestijd: 1 minuut

De jongerentak van de christelijke partij SGP gaat een poster over een islambijeenkomst veranderen. Op de poster staat een bom afgebeeld, iets wat ophef veroorzaakte op internet.

De bom wordt verwijderd en maandagavond verschijnt een nieuwe versie van de poster.

islambedreiging
De oorspronkelijke poster die maandagavond wordt vervangen – Bron: Twitter/SGP Jongeren

Debat met Van der Staaij

Het is een advertentie voor een debat dat op 23 juni in het Gelderse Oldebroek wordt gehouden. Het debat gaat over de vraag: ‘Is de islam een bedreiging voor Nederland?’ SGP-partijleider Kees van der Staaij is discussieleider en spreker tijdens het debat.

Het viel de jongerenorganisatie maandag op dat de poster onderwerp van discussie was op sociale media. ‘We hebben een fout gemaakt,’ zegt Dirk van Horssen, bestuurslid van de SGP-jongerenorganisatie. Hij noemt het een ‘lichte communicatiefout’.

Volgens hem was er sprake van ‘haastwerk’ bij het maken van het ontwerp van de poster, die alleen digitaal verscheen en werd verspreid via Facebook en Twitter. De poster werd ontworpen door het landelijk bureau van SGP-jongeren.

Geen provocatie

‘Het was niet de bedoeling om te provoceren. We hebben de bom niet aan de islam willen liëren. Dat zou discriminatie zijn en daar staan we niet achter,’ zegt Van Horssen tegen Omroep Gelderland.

De jongerenorganisatie van de SGP is met ongeveer 7.300 leden de grootste en oudste politieke jongerenorganisatie in Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.