Interview Premium Corner

Dichter Perquin: ‘Het meest persoonlijke is universeel’

30 mei 2017Leestijd: 10 minuten

Van jongs af aan wilde Ester Naomi Perquin (37) schrijven. Ze werd dichter, en met succes. Haar bundels verkopen goed, krijgen prijzen, en ze is Dichter des Vaderlands.

‘We wisten dat het elk moment afgelopen kan zijn’

We treffen het: het is de dweildag van Ester Nao­mi Perquin, tot 2019 Dichter des Vaderlands, dus haar huis in Rotterdam is brandschoon. Van een beetje werken is Perquin – klein, slank, hoge wenkbrauwen – niet afkerig. Dat heeft ze altijd gedaan en dat moest ook. ‘Ik kan slecht stilzitten.’ Ze groeide op in Zierikzee en ging op haar zeventiende het huis uit. Vanaf dat moment moest ze voor zichzelf zorgen. ‘Er was geen geld. Mijn vader overleed toen ik acht was. Mijn moeder stond er toen met vier kinderen alleen voor. Er zijn weken geweest dat mijn moeder het moest doen met de inhoud van de voorraadkast; ik heb gerechten gegeten die je nooit meer ergens zult tegen­komen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.