Weekboek politiek Premium Corner

Freudiaanse verspreking geeft inkijkje bij formatie

16 mei 2017

Inkijkjes
In de slotweek van de gesneefde kabinetsformatie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaf informateur Edith Schippers (VVD) een inkijkje in de Stadhouderskamer. Dat gebeurde nadat CDA-mastodont Herman Wijffels een mes in de rug van CDA-leider Sybrand Buma had gestoken. Die zou klimaatmaatregelen blokkeren. En dus vroeg de pers aan Schippers hoe dat zat. ‘Er wordt serieus onderhandeld en daarbij hoort ook dat er gebotst wordt op terreinen. En dat geldt voor migratie, maar echt niet alleen… uh, voor klimaat, maar echt niet alleen voor klimaat.’ Of ze zich versprak of met opzet migratie noemde – duidelijk werd dat migratie in de formatie een belangrijk twistpunt was.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.