Tweede Kamer Premium Corner

De eeuwige kiezersfrustratie: nieuw kiesstelsel?

23 mei 2017Leestijd: 2 minuten

Een zeilboot voer naar de Scheveningse haven, op het strand was het volop zomer. Binnen, in het Zuiderstrandtheater in Den Haag, kwam Jozias van Aartsen (69) met zijn oplossing voor de vertrouwenscrisis tussen burger en politiek die sinds de Fortuynrevolte woedt. Een districtenstelsel naar Frans model. Hij is er al zijn leven lang voorstander van.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.