nederland

Politie doet inval tijdens wedstrijd FC Twente: dit gebeurde er

07 april 2017Leestijd: 2 minuten

Tijdens de voetbalwedstrijd FC Twente – PSV heeft de politie donderdagavond een inval gedaan in het supportershome van FC Twente. Daar werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De burgemeester van Enschede heeft de supportershome vandaag gesloten.

Volgens de politie waren er al geruime tijd aanwijzingen dat in het supportershome in verboden middelen wordt gehandeld. Het zou gaan om vak P, de tribune van de Twentse harde kern, waar ook het supportershome zich bevindt. Na de drugsvondst werd vak P ontruimd. Er zijn vijf arrestaties verricht. Eerder was nog omgeroepen dat het hele stadion moest worden ontruimd. Daarop ontstond verwarring onder het publiek.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

De zoekactie leidde tot verontwaardiging onder supporters, omdat het tijdens de eredivisiewedstrijd tegen PSV gebeurde. De politie achtte de actie noodzakelijk, omdat tijdens wedstrijden in drugs wordt gehandeld en ze de handelaren op heterdaad wilde betrappen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Confrontatie met ME

De inval van de politie leidde tot een opstootje tussen supporters en de Mobiele Eenheid. De politie maakte gebruik van honden en paarden om de orde te herstellen. Ook deed de politie een aantal huiszoekingen, waarbij een groot aantal namaakwapens in beslag werden genomen. FC Twente en PSV speelden met 2-2 gelijk.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.