nederland Premium Corner

Nieuw kabinet, aanpakken dat ontslagrecht

26 april 2017Leestijd: 10 minuten

Versoepeling van het ontslagrecht en kortere loondoorbetaling bij ziekte zijn grote wensen van ondernemers. Werknemers profiteren ook: het leidt tot meer vaste banen. Een nieuw kabinet moet ook verbieden dat werkgevers en werknemers de WW-uitkering weer verlengen.

‘Absurd dat sociale partners zich daarmee bemoeien.’ Een vierjarig arbeidscontract. Dat willen supermarkten hun medewerkers gaan aanbieden, zo werd vlak voor Pasen bekend. Vakbonden staan er niet afwijzend tegenover. Zo’n contract voor vier jaar zit tussen het vaste en het tijdelijke contract in.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.