nederland Premium Corner

Even afspreken met 71 nieuwe Tweede Kamerleden

26 april 2017Leestijd: 2 minuten

Liefst 71 nieuwelingen telt de Tweede Kamer. Tijd om te speeddaten. Niets gaat boven een persoonlijk gesprek. Lees iets over Jan Middendorp (41, VVD) en je ziet dat hij een blauwe maandag bij de PvdA-jongerenclub Niet Nix zat en de Kamer inkwam als bankier. ‘Hey PvdA’er,’ zeg je dan tegen de liberaal, waarop die grijnst: ‘Zeg dan maar CPN’er.’ Middendorp blijkt afkomstig uit een communistisch nest en bracht met zijn ouders nog De Waarheid rond.

Lisa Westerveld (35, GroenLinks), voetbalster en metalliefhebber, blijkt bij haar installatie niet zomaar de eed in plaats van de belofte te hebben afgelegd. Ze heeft een christelijke achtergrond en haar ouders zaten op de tribune. ‘Ze hebben altijd ChristenUnie gestemd.’ Dit keer had vader een poster van Lisa opgehangen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.