nederland

DENK delft onderspit in ruzie over gangpad

05 april 2017Leestijd: 1 minuut

De nieuwe partij DENK heeft haar verzoek om een andere plek in de Tweede Kamer zien sneuvelen bij het presidium. DENK wilde ten minste één Kamerzetel aan het gangpad, maar die wens werd niet gehonoreerd.

Een zetel aan het gangpad maakt de gang naar de interruptiemicrofoon aanmerkelijk korter. Bij de zetelindeling na de verkiezingen van 15 maart tekenden de drie Kamerleden van DENK protest aan toen ze zetels achterin, direct achter de Partij voor de Dieren, kregen toebedeeld, die bovendien niet aan een gangpad grenzen. Om hun protest enige allure te geven, bleven ze staan tijdens de installatie van de nieuwe Kamer.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

Fractieleider Tunahan Kuzu is woedend. ‘Wij zijn de enige politieke partij die niet aan een gangpad zit. Wij staan voor onze zaak. Wij leggen ons niet neer bij deze beslissing.’

Volgens Kuzu heeft dit besluit alles te maken met de arrogantie die grote partijen tentoonspreiden.

Het is nog onduidelijk welke vervolgstappen DENK gaat nemen.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.