nederland

Advocaat verdachte: ‘Een van de homo’s Arnhem sloeg eerst’

04 april 2017

Het homostel uit Arnhem dat afgelopen weekeinde in elkaar werd geslagen, deelde de eerste klap uit. Dat beweert althans Gerald Roethof, de advocaat van een van de 16-jarige jongens die zijn gearresteerd.

De twee homo’s raakten zondagochtend gewond bij een vechtpartij. Een van de slachtoffers werden tanden uit de mond geslagen. Twee jongens, van 14 en 20 jaar, zijn door de politie gearresteerd. Maandag meldden twee anderen zich bij de politie.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

De mannen van 31 en 35 jaar liepen rond vier uur ’s nachts hand in hand over de Nelson Mandelabrug en verklaarden dat zes tot acht jongeren langs hen fietsten, en dat ze door hen werden beledigd. Ook zou er gebruik zijn gemaakt van een betonschaar. Dat wordt door de advocaat tegengesproken.

Gisteren deed de advocaat van de verdachte zijn verhaal in televisieprogramma Pauw. Volgens Roethof gaat de 16-jarige jongen ook aangifte doen van mishandeling. Hij zou een tand door zijn lip hebben gehad. Volgens de advocaat waren de belagers niet met zes tot acht, maar met vier.

Het zou gaan om vier klasgenoten. Roethof zei bij Pauw dat van gebruik van een betonschaar geen sprake was. Zijn cliënt zou maandagmorgen naar de politie zijn gegaan om zichzelf aan te geven.

‘De toon was niet fijn’

‘Mijn cliënt geeft aan dat er gereageerd is op het kijken, er waren woorden, de toon was niet fijn. Een van de heren kwam naar mijn cliënt toe, met opgeheven vuist. “Ik kan je slaan,” zei hij. Mijn cliënt is uiteindelijk ook geslagen. Hij heeft wel zijn tanden nog.’

Dat een van de mannen zijn tanden bij dit gevecht heeft verloren, betreurt de advocaat. Roethof noemt het ‘triest’. Ook zou de zestienjarige jongen diverse keren hebben herhaald: ‘Niet doen.’ De advocaat hoopt op camerabeelden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.