nederland

Haags zwembad geterroriseerd door aanranders en vandalen

20 april 2017Leestijd: 2 minuten

In Den Haag slaan medewerkers van zwembad het Zuiderpark alarm. Het zwembad wordt geterroriseerd door een groep jongeren die spullen slopen en vrouwen aanranden.

De radiozender Den Haag FM interviewde een bezoekster van het zwembad. De vrouw, die anoniem wil blijven, spreekt van een uiterst onaangename sfeer in het Zuiderpark. Er zouden mannen rondhangen die niet komen om te zwemmen. Ook werd de vrouw aangerand in het zwembad.

Uitgescholden, geïntimideerd en bespuugd

Een ander slachtoffer, de 22-jarige Sharon, werd samen met een vriendin belaagd door een groep Marokkaanse jongeren. Een van de jongens trok Sharon een kleedhokje in, zoende haar en sloeg haar in het gezicht.

Om aandacht te krijgen voor het wangedrag schreven medewerkers van het zwembad een brandbrief aan de Haagse gemeenteraadsfractie Groep de Mos. ‘Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad,’ schrijft een van de medewerkers. Ook wordt het zwembadpersoneel uitgescholden, geïntimideerd en bespuugd.

Doofpot

De politie rukt geregeld uit om jongeren het zwembad uit te zetten of te arresteren. Het zwembadpersoneel zou vrouwelijke badgasten aanraden zich ‘niet uitdagend’ te kleden. De medewerkers stelden al eerder de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag op de hoogte, maar die zou de misstanden in de doofpot stoppen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Lex Kraft van Ermel, raadslid van Groep de Mos, gaat het wangedrag van de jongeren donderdag aankaarten bij het gemeentebestuur. Kraft van Ermel pleit voor een zwembadverbod voor daders in alle Haagse zwembaden. Het gemeenteraadslid wil ook onderzoeken of de daders kunnen worden gekort op hun uitkering.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.