nederland

Zo reageert DENK op diplomatieke rel in Rotterdam

12 maart 2017

Terwijl de meeste lijsttrekkers hun steun voor premier Mark Rutte uiten nadat hij de landingsrechten introk van het vliegtuig van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, laat DENK een ander geluid horen. Op Twitter zegt DENK-leider Tunahan Kuzu dat de actie van Rutte alleen maar verkiezingsretoriek is.

Nadat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken was teruggestuurd, en ook de minister van Familiezaken werd uitgezet, was Kuzu duidelijk: Rutte handelt alleen maar uit partijbelang. ‘Deze escalatie is ongekend en helpt niemand behalve Rutte die omwille van de verkiezingen kiezers van Wilders probeert af te snoepen,’ schrijft de lijsttrekker op Twitter.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘Bereid bijdrage te leveren’

Kuzu zegt ook contact te hebben gehad met zowel Rutte als Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. ‘Ik heb geprobeerd bij Rutte om mijn bijdrage te leveren om te de-escaleren. Nog steeds toe bereid.’

Bij de rellen in Rotterdam zijn twaalf demonstranten aangehouden. Zeker zes agenten zijn gewond geraakt. ‘Ik roep de premier op om eens deëscalerend op te treden en roep burgemeester Aboutaleb op om geen geweld te gebruiken tegen burgers,’ schreef Kuzu op Twitter.

In eerste instantie weigerde DENK nog te reageren op de rel in Rotterdam. ‘We moeten nog overleggen,’ zei de partij tegen journalisten. Ook zaterdagnacht kondigde Kuzu aan dat een uitgebreide verklaring nog volgt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.