nederland Premium Corner

Verdringen op rechts: hier scoorden rechtse partijen

21 maart 2017Leestijd: 3 minuten

Er was een ruk naar rechts, maar soms zaten rechtse partijen ­elkaar juist in de weg. Wilders is sterk in grensgemeenten; Baudet – die door alle concurrentie derde zetel misliep – aan de Noordzeekust.

De verkiezingen heten een ‘ruk naar rechts’ te zijn en zelfs in Urk kon het rechtser. Ruim 13.000 kiesgerechtigden en een hoge opkomst van bijna 90 procent. Urk is van de SGP (56 procent) en enigszins van CDA (14 procent) en PVV (11 procent). Niet van de VVD (2 procent). Deze vier plus nog wat klein rechts haalden in Urk 85 procent van de stemmen. In de top-10 van rechts Nederland staat Urk fier bovenaan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.