nederland

Slotpeiling: VVD laat wegzakkende PVV ver achter zich

14 maart 2017

Het conflict tussen Turkije en Nederland over de pro-Erdogan-campagne lijkt een grote rol te gaan spelen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen morgen. Uit een slotpeiling van I&O Research blijkt dat de VVD aan een opmars bezig is en nu ook echt ferm aan kop gaat.

De partij van lijsttrekker Mark Rutte (VVD) stijgt in deze peiling van I&O Research van 24 naar 27 zetels. De PVV daalt juist: van 20 naar 16. De liberalen laten de partij van Geert Wilders dus ver achter zich.

Steun voor Rutte in rel met Turkije

D66 staat in deze peiling samen met GroenLinks op twee met 20 zetels. Het CDA staat op 19. De PvdA blijft met 12 zetels erg achter. DENK en Forum voor Democratie van Thierry Baudet staan allebei op 2. Volgens I&O Research is er onder alle partijen steun voor het optreden van Mark Rutte in het diplomatieke conflict met Turkije.

De laatste dag van campagne #TK2017
DENK weigert in debat te gaan met ‘xenofobe’ Jan Roos

Ruim acht op de tien kiezers vindt het terecht dat het kabinet de Turkse ministers Mevlüt Cavusoglu en Fatma Betül Sayan Kaya geen podium heeft gegeven. In de laatste peiling van Maurice Hond staat de PVV overigens nog altijd op 24 zetels, tegenover 27 voor de VVD. Het CDA is de derde partij, gevolgd door GroenLinks met 17 virtuele zetels.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.