Gespannen gezichten bij Ruttes eerste tv-debat

05 maart 2017Leestijd: 1 minuut
Het debat van Elsevier, BNR en RTL in Carré Foto: Rob Ramaker

Spanning op de gezichten. Omringd door hun meest nabije vertrouwelingen. Zo kwamen de lijsttrekkers theater Carré binnen waar het tv-debat van RTL, BNR en Elsevier zich afspeelt.

Mark Rutte (VVD) werd onder anderen vergezeld door zijn politiek assistent Sophie Hermans en hoofd communicatie van de VVD-fractie Kees Berghuis.

Rutte treedt dezer dagen amper nog als premier op, maar vooral als VVD-lijsttrekker.

Rutte als de man op rechts

Het is Ruttes eerste televisiedebat. Vorige week profiteerde CDA-lijsttrekker Sybrand Buma van diens afwezigheid in het Premiersdebat van RTL door zich te presenteren als de man op rechts en sindsdien stijgt het CDA in de peilingen.

Bij binnenkomst zeggen de lijsttrekkers vooral veel zin te hebben in het debat. Ze willen niets kwijt over welke concurrent ze als hun belangrijkste doelwit zien. Henk Krol (50Plus) zegt tegen de pers het ‘vooral over de mensen, en niet zoveel over de cijfertjes’ te willen hebben.

Het blijft de vraag of er vanavond sprake is van een ‘game changer’: welke lijsttrekker kan opvallen? De partijen debatteren vanavond over het eigen risico in de zorg, de Nederlandse cultuur, de AOW-leeftijd en de relatie tussen Nederland en de Europese Unie.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.