nederland

Feyenoord kampioen!? Hunkeren naar erkenning in trots 010

24 maart 2017Leestijd: 1 minuut

Rotterdam wordt zelfbewuster, maar kampt nog altijd met minderwaardigheidsgevoelens ten opzichte van Amsterdam. De hoop is nu gevestigd op een volksclub die symbool staat voor de stad. Een landstitel voor Feyenoord zou een enorme opluchting zijn.

Misschien gaat het dit jaar eindelijk lukken. Met zes punten voorsprong op aartsrivaal Ajax heeft Feyenoord voor het eerst in deze eeuw een goed zicht op de landstitel. Voor Rotterdam zou zo’n kampioenschap van groot belang zijn.

Lees hier het complete verhaal van deze week

Rotterdamse trots: hoe 010 hunkert naar erkenning

Feyenoord staat symbool voor de stad. Het no nonsense imago van de club vertoont sterke overeenkomsten met dat van ‘010’; de zinsnede ‘Geen woorden maar daden’ uit het clublied Hand in hand kameraden zou het Rotterdamse motto kunnen zijn. Bij zowel club als stad valt bovendien een combinatie van zelfbewustzijn en minderwaardigheidsgevoelens te bespeuren. Rotterdammers kunnen aandoenlijk trots zijn op wat zij de wereld laten zien. Tegelijkertijd is er het vervelende gevoel niet voor vol te worden gezien. Dit komt vooral tot uiting in een verongelijkte houding tegenover ‘020’ en het doorgaans superieure Ajax.

De enorme hunkering naar erkenning zou even bevredigd kunnen worden door de eerste landstitel sinds 1999. Zoals de Rotterdamse monteurs zingen in de chauvinistische musical De marathon: ‘Amsterdammers opgepleurd, Rotterdam is aan de beurt.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.