Henk Krol laat website aanpassen vanwege foute informatie

22 februari 2017Leestijd: 2 minuten
Foto: ANP

50Plus-lijsttrekker Henk Krol laat de website van de Tweede Kamer aanpassen, na berichtgeving daarover van weekblad Elsevier. Ook verdedigt hij zich voor de boete die hij kreeg voor rommelen met ritten van zijn lease-auto.

Op zijn persoonlijke pagina wordt gemeld dat hij van 1962 tot 1966 op het gymnasium van het St. Thomascollege in Venlo zat, maar dat klopt niet. Het was de hbs-afdeling, zegt Krol woensdag tegen persbureau ANP.

Eerder vandaag meldde weekblad Elsevier dat er een klassenfoto uit 1965 was gevonden met Krol op de hbs. Hoe de verkeerde info op de persoonlijke pagina kwam, zegt Krol niet te weten. ‘Zal wel ergens van zijn overgenomen. Geen flauw idee.’ Krol bevestigde verder dat hij in 2014 van de Belastingdienst een boete heeft gekregen omdat hij rommelde met de rittenregistratie van zijn lease-auto. De boete is later tot nihil teruggebracht nadat hij een uitgebreide toelichting gaf aan de fiscus, aldus de 50Plus-leider.

Door de fiscus beboet

Krol werd in 2014 door de fiscus beboet, omdat hij over de jaren 2011 en 2012 geen sluitende registratie kon overleggen van de ritten die hij met zijn lease-auto had gemaakt. Krol overlegde de fiscus wel een zogeheten reconstructie van de gereden kilometers, maar die werd door de fiscus niet vertrouwd en dus niet geaccepteerd als wettelijk bewijs, blijkt uit documenten die weekblad Elsevier in bezit heeft.

De Belastingdienst wantrouwde Krols reconstructie omdat Krols Lexus, aldus de Belastingdienst, was bekeurd ‘op een aantal data en plaatsen, terwijl er op deze data volgens uw overzicht elders of in het geheel niet is gereden’.

500 kilometer voor privé-doeleinden

Hij kon zodoende in de ogen van de fiscus niet overtuigend bewijzen dat hij zijn lease-auto in beide jaren voor niet meer dan 500 kilometer voor privé-doeleinden heeft gebruikt.

Gevraagd om een reactie lieten de 50Plus-leider en zijn advocaat aan Elsevier weten dat de boete later – ‘nadat de heer Krol in deze kwestie een uitgebreide toelichting aan de Belastingdienst had verstrekt’ – tot nihil is teruggebracht.